Hyperspektral avbildning gir store muligheter i havrommet. Informasjon som tidligere har vært skjult for menneskeøyet, og for konvensjonelle HD-kameraer, gjøres nå tilgjengelig gjennom vår teknologi.
På land er hyperspektral avbildning en mye anvendt metode for fjernovervåking, klassifisering og identifisering. Teknologien har over lang tid, og i mange anvendelsesområder, vist seg som pålitelig og effektiv. Det er muligheten for automatisk overvåking, identifisering og klassifisering som gjør at hyperspektral avbildning har blitt så utbredt.
Frem til nå har ingen kunnet tilby hyperspektral avbilding under vann (UHI). Ecotone har imidlertid utviklet et komplett system som gjør dette mulig.
Ecotone jobber med å kommersialisere en rekke produkter som benytter seg av vår patenterte teknologi for hyperspektral avbildning under vann.
Maskinsyn i havrommet
Der vi tidligere har måttet stole på det menneskelige øyet, kan inspeksjon og identifisering av objekter og organismer nå overlates til et objektivt, automatisk og presist maskinsyn.
Ved hjelp av avansert spektroskopi, en analysemetodikk som baserer seg på reflektert lys, blir organismer av interesse detektert og klassifisert.
Samtidig åpner hyperspektral avbilding under vann for automatisering av arbeid med kartlegging, identifikasjon og inspeksjon.
Dypere innsikt gjennom maskinsyn
Vi mener at menneskelige ressurser kan brukes til mer meningsfylt arbeid enn å se på timevis med video av havbunn og rørledninger, eller å telle lakselus manuelt. Med automatisert hyperspektral avbildning får du mer og bedre informasjon– og tid frigjøres til å prioritere kjernevirksomheten.
Ecotone utvikler nå teknologien til konkrete anvendelser i flere næringer og bransjer:
- Automatisk lusetelling for oppdrettsbransjen
- Rørledningsinspeksjon for subsea og offshore
- Automatisk havbunnskartlegging for oppdrett og offshore
- Salg av hardware og software til forskningsarbeid (Scientific UHI)
Forskningsartikler, rapporter og presentasjoner knyttet til Ecotone og hyperspektral avbildning under vann:
Scientific Operations Combining ROV and AUV in the Trondheim Fjord
Forskningsartikkel om samspillet mellom ROV og AUV i Trondheimsfjorden >>