Vår automatiske lakselusteller SpectraLice har blitt nominert til Stiftelsen Nor-Fishings Innovasjonspris 2019.

Ecotone er blant de tre finalistene som ble valgt ut av fagjuryen, blant 30 søknader fra teknologiselskaper i hele verden.

Innovasjonsgrad vektlegges
Innovasjonsprisen gis til det selskapet som har utviklet den teknologien juryen mener er mest nyskapende og til mest nytte for næringen.

— Dette er en prestisjefylt pris i havbruksnæringa, og vi vet at de som deltar på Aqua Nor legger merke til både de som er nominert og de som vinner. Nominasjonen er en viktig drahjelp for i det videre arbeidet med å få SpectraLice ut i enda flere merder, sier director og co-founder i Ecotone, Ivar Erdal.

Prisvinnende lakselusteller
Den automatiske lusetelleren SpectraLice har tidligere vunnet en designpris, og er for tiden i bruk på flere oppdrettsanlegg.

Ta turen innom vår stand
Vi oppfordrer alle til å ta turen innom vår stand på Aqua Nor (F-568). Vi har med oss SpectraLice på stand og tar gjerne en prat med deg om automatisk lusetelling.

— SpectraLice har blitt utviklet i samarbeid med havbruksnæringa de siste tre årene. På Aqua Nor har vi med oss en ferdig teknologi som er klar for det kommersielle markedet, avslutter Erdal.

Videre lesing: Aqua Nor har intervjuet oss om SpectraLice og nominasjonen på sine hjemmesider.